h o r r o l c

 Rotary Classic Car Rally - RCCR - 2014 INFO: www.RCCR.nl
 
 

Geplaatst op 1 juni 2014 door RCCR


Het was een prachtige rally, met een mooi veld aan deelnemers ( 95 equipes) een schitterende route en fantastische locaties. De route leek aanvankelijk eenvoudig, maar Henny had de rijders al gewaarschuwd; na de lunch wordt t lastig… Daar werden duidelijk de jongens van de mannen gescheiden in de etappe “grensbenadering”. Na de thee was het een mooi ritje naar het strand, waar we konden genieten van auto’s aan zee, een hapje en een drankje in “Struin” Wat een perfecte locatie aan zee om zo’n dag af te ronden!

Na de overhandiging van een cheque van maar liefst € 26.000,= aan de kinderen die lijden aan de ziekte SMA, zodat er nog meer en beter onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte door professor Ludo van der Pol van het UMC, volgde dan eindelijk de uitslag: Allereerst de winnaar van de mooiste brik : Sjoerd Rietstra en Martin Key wonnen deze prijs glansrijk met een prachtige roomwitte Jaguar Mark V uit 1949 ( startnummer 4)

De beste dames equipe werd het team Petra Splinter en maxime van Goozen ( startnummer 61) in een Porsche 911 Cabrio op een 33e plaats.

De top bleek verrassend jong: Roderick en Vivianne Buijs ( startnummer 69) gingen er vandoor met de hoofdprijs, bestaande uit een prive rondvlucht boven hun eigen huis,een gigantische fles bubbels en de grootste beker. Zij reden in een BMW 520 uit 1980.

De tweede plaats werd gewonnen door Bas van der Meer en Jaqueline Ledder ( startnummer 36) in een MGB uit 1969.

De derde plek ging naar team 39; Richard en Simone Tijhuis in een Alfa Romeo Duetto Spider uit 1966.

Voor de vorm is er ook nog een pechprijs uitgereikt aan team 50, al was hun pech met de hulp van 3 hulpteams van de fa Splinter uit Weesp ( heren, jullie waren weer geweldig!) binnen een paar minuten verholpen…(Iets met een gaspedaal, een cruise controle en een Mercedes)

We kunnen terugkijken op een geweldig evenement, een prachtige route dankzij Henny Miltenburg en zijn team, geweldige locaties met gedurende de dag meer dan 50 vrijwilligers van de Rotary Club Bussum, het mooiste weer dat we konden wensen, een schitterende opbrengst voor het goede doel.

Mede dankzij ieders inzet, onze geweldige sponsoren natuurlijk, de diverse stichtingen en bedrijven, het vrijwilligersteam van het Healey Museum ( gauw nog een keertje gaan kijken!) en alle mensen op de locaties, was het een schitterende dag!

Wat ons betreft gaan we in 2015 voor de 12e keer ! Noteer alvast in uw agenda:

30 mei 2015 : de 12e editie van de RCCR

 
     
Autopics. Klik hier voor de website voor alle foto's

 

 
FOTO'S RCCR

Reactie n.a.v. RCCR 2012
Geplaatst op 12 augustus 2012 door RCCR


Geachte heer Splinter,


Hierbij stuur ik u, als beloofd, mijn opmerkingen als gedaan in Naarden Vesting na afloop van de 9e RCCR rally, ook nog even op schrift.


Zoals gemeld heb ik tot op heden alle negen RCCR rally’s met enorm veel plezier gereden. Het feit dat ik ze allemaal gereden heb, zegt wat dit betreft veel over hoe het fenomeen RCCR door mij en zeer veel anderen beleefd wordt.


Onze ervaring is dat de RCCR Rally’s zich vanaf dag 1 hebben weten te onderscheiden door een uitzonderlijke en ongelooflijke fijne ambiance en sfeer , voor het grootste deel toe te rekenen aan de toewijding van alle leden en hun famileleden van Rotary Bussum die zich hiervoor inzetten. Een woord van gepaste dank past hier zeker.
Een tweede punt dat de rally maakt tot het fenomeen dat het inmiddels is geworden, is met name de prachtige start-, lunch- en finishlocaties. Dit zijn telkenmale geweldige locaties, die uitmunten door hun (vaak historische) uitstraling.


Het enige puntje van (opbouwende) kritiek dat je mogelijkerwijze zou mogen leveren, waren tot 2 jaar geleden de routes en alles wat daarbij komt kijken. Hier heeft men wel eens steekjes laten vallen, ik denk bijvoorbeeld aan de roemruchte rally 3 jaar geleden waarbij we in ons prachtige rivierenlandschap de chaos compleet zagen worden.


Echter, de afgelopen 2 jaar is ook het laatste puntje dat dus nog op opbouwende kritiek kon rekenen, te weten de inhoudelijkheid van de rally zelf, ook op zeer professionele wijze getackeld.
Toen ik afgelopen laatste rally van u mocht horen dat de rit/route sec de afgelopen twee jaar door u is georganiseerd, heb ik dan ook een welgemeend compliment mogen maken. Er zitten thans in de rit hele leuke verrassingen in, die ook een ervaren rallyrijder op het verkeerde been kan zetten, het verhaal klopt en er wordt doorgedacht op situaties die een rit met zoveel deelnemers nu eenmaal met zich meebrengt. Kortom, ook het onderwerp zelf, de rally, voldoet inmiddels aan de hoogste (professionele) eisen. Voorwaar een compliment waard.


Vandaar dat ik graag aan uw verzoek voldoe en hier dan ook op wens te schrijven dat daar, waar de RCCR voor alle eerstgenoemde punten al heel lang de lauweren verdient, zij dit nu ook voor de rit zelf zichzelf mag toekennen, blijkbaar mede dankzij uw professionele inspanning.


In het vertrouwen hiermede gediend te hebben, en de wens uitsprekend dat de RCCR nog vele jaren het fenomeen moge blijven waaraan wij allen zo enorm veel plezier beleven, verblijven wij,


Met hartelijke groet,


Joost Nijhuis
Mede namens mijn navigator Marcel Swennenhuis

 

 

RallyEvents | Everserf 8, 3755 VK Eemnes | Telefoon: +31 6 53 23 55 29 | E-mail: info@rallyevents.nl
Algemene Voorwaarden | Disclaimer