h o r r o l c

 Rotary Classic Car Rally - RCCR - 2013  
 

 

 

 
 

2012 - Honderddertig teams aan de start voor Paleis Soestdijk

Zaterdag 26 mei arriveren de deelnemers in alle vroegte bij deze koninklijke locatie voor de start van de negende RCCR. Na de koffie, het bestuderen van het roadbook en de briefing wordt team nr. 1 precies om half tien weggestard door niemand minder dan sportpresentator Ruud ter Weijden. "Hallo vrienden" en tussen de bedrijven door: "Voor deze mensen is hun klassieke auto erg belangrijk, vergelijkbaar met een kok die knokt voor een Michelin-ster." Prachtig weer, mooie locatie, fraaie routes, het kon eigenlijk niet beter beginnen.
 
De rally - georganiseerd door Rotary Club Bussum ism. RallyEvents - voerde naar Voorthuizen, Parc Spelderholt in Beekbergen (lunch) en via Kasteel Vanenburg in Putten terug naar het Dortmansplein in Naarden-Vesting. Negen equipes vielen uit met motorpech. Zie artikel G&E en filmpje RCCR 2011

 

 

 

 
 
Winnaars eerste prijs: Robert Munster en Michiel Oortman Gerlings. Tweede: Klaas Groenendijk en Kick Zandbergen, derde: Peter van der Klooster en Ingrid Greif. PDF van de totale uitslag RCCR
 
GA NAAR DE WEBSITE VAN DE RCCR
 

Reactie n.a.v. RCCR 2012
Geplaatst op 12 augustus 2012 door RCCR


Geachte heer Splinter,


Hierbij stuur ik u, als beloofd, mijn opmerkingen als gedaan in Naarden Vesting na afloop van de 9e RCCR rally, ook nog even op schrift.


Zoals gemeld heb ik tot op heden alle negen RCCR rally’s met enorm veel plezier gereden. Het feit dat ik ze allemaal gereden heb, zegt wat dit betreft veel over hoe het fenomeen RCCR door mij en zeer veel anderen beleefd wordt.


Onze ervaring is dat de RCCR Rally’s zich vanaf dag 1 hebben weten te onderscheiden door een uitzonderlijke en ongelooflijke fijne ambiance en sfeer , voor het grootste deel toe te rekenen aan de toewijding van alle leden en hun famileleden van Rotary Bussum die zich hiervoor inzetten. Een woord van gepaste dank past hier zeker.
Een tweede punt dat de rally maakt tot het fenomeen dat het inmiddels is geworden, is met name de prachtige start-, lunch- en finishlocaties. Dit zijn telkenmale geweldige locaties, die uitmunten door hun (vaak historische) uitstraling.


Het enige puntje van (opbouwende) kritiek dat je mogelijkerwijze zou mogen leveren, waren tot 2 jaar geleden de routes en alles wat daarbij komt kijken. Hier heeft men wel eens steekjes laten vallen, ik denk bijvoorbeeld aan de roemruchte rally 3 jaar geleden waarbij we in ons prachtige rivierenlandschap de chaos compleet zagen worden.


Echter, de afgelopen 2 jaar is ook het laatste puntje dat dus nog op opbouwende kritiek kon rekenen, te weten de inhoudelijkheid van de rally zelf, ook op zeer professionele wijze getackeld.
Toen ik afgelopen laatste rally van u mocht horen dat de rit/route sec de afgelopen twee jaar door u is georganiseerd, heb ik dan ook een welgemeend compliment mogen maken. Er zitten thans in de rit hele leuke verrassingen in, die ook een ervaren rallyrijder op het verkeerde been kan zetten, het verhaal klopt en er wordt doorgedacht op situaties die een rit met zoveel deelnemers nu eenmaal met zich meebrengt. Kortom, ook het onderwerp zelf, de rally, voldoet inmiddels aan de hoogste (professionele) eisen. Voorwaar een compliment waard.


Vandaar dat ik graag aan uw verzoek voldoe en hier dan ook op wens te schrijven dat daar, waar de RCCR voor alle eerstgenoemde punten al heel lang de lauweren verdient, zij dit nu ook voor de rit zelf zichzelf mag toekennen, blijkbaar mede dankzij uw professionele inspanning.


In het vertrouwen hiermede gediend te hebben, en de wens uitsprekend dat de RCCR nog vele jaren het fenomeen moge blijven waaraan wij allen zo enorm veel plezier beleven, verblijven wij,


Met hartelijke groet,


Joost Nijhuis
Mede namens mijn navigator Marcel Swennenhuis

 
 

RallyEvents | Everserf 8, 3755 VK Eemnes | Telefoon: +31 6 53 23 55 29 | E-mail: info@rallyevents.nl
Algemene Voorwaarden | Disclaimer
 
l>